Therese

My blogs

About me

Gender FEMALE
Location Sweden
Introduction Tycker om väldigt många saker. Läser gärna, och skriver ännu hellre. Debuterade i jan 2015 med boken Korpmåne hos bokförlaget Opal.
Interests Mycket... Gillar att vara ute i naturen. Gillar djur, både vilda och tama, och att fota. Så har jag min hund Smulan som tar mig ut på promenader där vi upptäcker stort och smått tillsammans, hon med sin nos, och jag med min kamera. Gillar att måla, teckna, pyssla, skapa och odla. Älskar att skriva. Tycker om att läsa, och att resa, både i verkliga och påhittade landskap, och det är där läsningen, skrivandet och skapandet kommer in förstås.
Favorite Movies Det finns många, och favoriterna varierar. Jag gillar period drama som Jane Eyre, eller North and South, efter Elisabeth Gaskells bok, och filmatiseringar eller teveserier efter Jane Austens böcker. Övertalning och Stolthet och fördom är två av dem. Är svag för fantasy och lite subtilare skräck. Gillar också gamla klassiker. Som Some like it hot till exempel, eller James Deans filmer, eller det mesta som Sickan Carlsson var med i. Filmer är tidsdokument, och lite som tidsmaskiner och det tycker jag är spännande. Men egentligen är jag allätare och ser gärna en action, eller en superhjältefilm med tioåringen.
Favorite Music Varierar med dagsformen :) Jag gör spellistor på Spotify till texterna jag håller på med och på så sätt hittar jag en massa nytt som jag inte skulle ha upptäckt annars. Några jag alltid kommer tillbaka till är; Keane, Johnny Cash, Bruce Springsteen, Regina Spector, Kate Bush, Ella Fitzgerald, Anna Ternheim, Lifehouse, A-ha, Coldplay, Tom Waits och listan fortsätter...
Favorite Books Persuasion, Mansfield park, Pride and Prejudice. Låt den rätta komma in, I taket lyser stjärnorna, Madicken, med flera.