Lars-Erick Forsgren

My blogs

About me

Gender MALE
Location Piteå, Sweden
Introduction Jag är socialliberal, intresserad av samhällsfrågor, att göra världen till en bättre plats. Som liberal befinner jag mig i opposition till orättvisor i samhället. Vad jag menar med det torde framgå av mina texter. Jag har ett stort intresse för musik, främst jazzmusik, sk klassisk musik, gospel, blues, visor, folkmusik. Och en del annat. Har ett förflutet som aktiv politiker med intresse för centrala, demokratiska, ideologiska frågor liksom för kultur och ekonomiska frågor. Läser tidvis mycket. Gillar resor. Mera om och av mig såväl privat, som om musik och politikintresse kan ni läsa på Facebook
Interests Musik, resor, att debattera politik och andra samhällsfrågor. Allt från grundläggande demokratiska frågor som integritet och rättssäkerhet till skolpolitik och äldreomsorg. Jag har varit yrkesverksam inom områden som ekonomi, administration, journalistik. Blev folkpartist som pojke, redan 1954. Upphörde med det drygt 50 år senare pga att fp alltmer avvek från socialliberalismens väg. Dessemellan hann jag vara kommunalpolitiker i Söderhamn, Botkyrka och Piteå. Under Botkyrkatiden var jag även politisk sekreterare för fp. Har förutom fullmäktige och kommunstyrelse främst sysslat med utbildningspolitik. Har formellt en fil kand i bl a statsvetenskap, ekonomi, information etc, men även ytterligare kurser motsv en fil kand till. Plus t ex en controllerutbildning.
Favorite Music Jazz, blues, gospel, folkmusik, "klassisk" rock viss sk konstmusik. Önskar bara att jag hade mera tid att lyssna på mina skivor, som ju faktiskt mest består av vinyl-LP. Men även några tusen CD. Dock ej tankat ner något via internet.
Favorite Books Alltför många, men vill jag ha ett gott skratt läser jag gärna Arto Paasilinnas böcker.