Blogger
Mahfi Eğilmez
On Blogger since: January 2007
Profile views: 135,232

My blogs

About me

GenderMale
Occupationİktisatçı, yazar
Locationİstanbul, Türkiye
Introductionİstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde iktisat ve maliye üzerine lisans, Gazi Üniversitesi'nde kamu maliyesi üzerine doktora yaptı. Kamu kesiminde Maliye Müfettişi olarak göreve başladı. Hazine'de daire başkanı, genel müdür yardımcısı, genel müdür, müsteşar yardımcısı olarak bütün yönetim kademelerinde görev yaptı. Hazine Müsteşarı iken kamu kesiminden ayrıldı. Özel kesimde çeşitli mali kuruluşların yönetim kurulu başkan ve üyeliklerinde bulundu. Yeni Yüzyıl ve Radikal Gazetelerinde köşe yazıları yazdı, çeşitli üniversitelerde yirmi yıldan fazla süreyle ekonomi politikası, ekonomi ve siyasal ekonomi dersleri verdi, televizyonlarda ekonomi yorumları yaptı. Hititler üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda iki öykü kitabı, bir ekonomi tarihi inceleme kitabı, polisiye edebiyata olan merakı sonucunda da İnferis, Sahte Sultan ve Fon adlı üç kara roman yazdı. Mahfi Eğilmez'in 26 kitabı ve çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.
InterestsEkonomi, felsefe, sosyoloji, tarih, edebiyat, spor, klasik müzik
Favorite moviesDr. Jivago, Sineklerin Tanrısı, Hindistan'a Bir Geçit, İguana Geceleri.
Favorite musicChopin Ballade Nr 1, Meldelsohn Keman Konçertosu, Bach Chaconne, Pink Floyd The Dark Side of the Moon, The Shadows Gonzales.
Favorite booksCamus Yabancı, Dostoyevski Suç ve Ceza, Saint Exupery Küçük Prens, Zweig Dünün Dünyası, Dickens İki Şehrin Hikayesi.
Google apps
Main menu