δημήτριος παν. μεντεσίδης

My blogs

About me

Gender MALE
Occupation χώρος υγείας
Location Kοζάνη, Greece
Links Audio Clip
Introduction nothing to declare
Interests Τζαζ, ποδηλασία δρόμου (http://el.netlog.com/cipollini964), διάβασμα και συλλεκτική δραστηριότητα (στην ταχυδρομική ιστορία).
Favorite Movies Ο ανεξάρτητος ευρωπαικός κινηματογράφος. Όλος ο λατρεμένος Αλμοδοβάρ. Οι ταινίες του Μπέργκμαν που τις βλέπω περιοδικά. Όλος ο Παζολίνι που κι αυτόν τον ξαναβλέπω περιοδικά.Η πιό αγαπημένη είναι η ''Δασκάλα του πιάνου'' του Μ.Χάνεκε.
Favorite Music Τζαζ πια μόνο...
Favorite Books Οχι μόνο αγαπημένα βιβλία αλλά αγαπημένοι συγγραφείς. Η σειρά πλήν του ''πατέρα'' Μ.Κούντερα δεν εκφράζει και τη σειρά προτίμησης : Μ.Κούντερα, X.Mπρόχ, Ι.Κέρτες, Φ.Κάφκα, Ρ.Μούζιλ, Μ.Μπρεχτ, Α.Καμύ, Β.Γκομπρόβιτς και όλοι οι κεντροευρωπαίοι ''αντιλυρικοί'' μυθιστοριογράφοι οι οποίοι ''απαιτούν'' να διαβάζονται από αναγνώστες οι οποίοι θα κινούνται μακριά και έξω από το χώρο της ηθικής αποτίμησης (Μ.Κούντερα....στην ''Τέχνη του μυθιστορήματος'') τουλάχιστον στη διάρκεια της ανάγνωσης. Πάντως πλην όλων των βιβλίων του Μίλαν, τα οποία θεωρώ αριστουργήματα (μηδενός εξαιρουμένου) το '' Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες'' του Ρ.Μούζιλ είναι η απόλυτη πρόδρομη γραφή του σύγχρονου μυθιστορήματος-και το οποίο είναι πραγματικά μαγικό, τα βιβλία που με απορρύθμισαν είναι το ''Εγώ ένας άλλος'' και το ''Καντίς σε ένα αγέννητο παιδί'' του Ιμρε Κέρτες. Στα αριστουργήματα βέβαια το ΄΄Ταξίδι στην άκρη της νύχτας'' του Σελίν και τέλος ολόκληρο το αριστουργηματικό έργο του Εμίλ Σιοράν.