Keijo Nevaranta

My blogs

About me

Gender Male
Industry Arts
Occupation kivirunoilija, monitaiteilija
Location Kajaani, Finland
Introduction Keijo Nevaranta Kajaani..044-9865931 keijo.nevaranta@gmail.com Keijo Nevaranta: Jotain itsestäni Motto: ”Maalaaminen ja kirjoittaminen ovat kävelemistä”. Kuvataiteestani: Olen kiinnostunut linnunsulan keveydestä, kiven pysyvyydestä. Lähtökohtani maalauksiin ovat aina todellisuudessa ja yleensä luonnossa. Maalatessani pelkistän, perkaan, kehittelen edelleen. Taiteessani yritän välittää ajatusta siitä, että on olemassa myös yli tämän ajan kestäviä arvoja. Että ihmisen tulisi kunnioittaa sitä alkuperäistä luontoyhteyttä, jonka olemme jo lähes kokonaan menettäneet. Runoudestani: Runoilijana olen vaeltelija, nomadi, joka ei rakenna pysyvää majaa minnekään; joka keräilee elämän matkan varrelta kiviä, muistoja, linnunsulkia ja runoja niin kuin ne tulevat vastaan ja pysäyttävät havaitsemaan.
Interests Luonnon ja elämän ihmettely, ongenkohon tuijotus, erilaisilla poluilla käveleminen, marjastus ja sienestys syksyisin.
Favorite Movies Louis Malle: Musta kuu, Pier Paolo Pasolini: Teoreema, Cocteau: Orfeuksen testamentti, Annaud: Ruusun nimi, Bunuel: Simon ja viettelykset, Aki ja Mika Kaurismäki: Valehtelija, Klaani ym.
Favorite Music Johann Sebastian Bach, Preisnerin elokuvamusiikki Kieslowskin Siniseen ja yleensäkin, Van der Graaf Generator ja Peter Hammillin soololevyt
Favorite Books James Joyce: Odysseus, Samuel Beckett: Ensi rakkaus, Paavo Rintalan 90-luvun tuotanto, Matti Pulkkinen: Romaanihenkilön kuolema, Eeva-Liisa Manner:Runoja 1956-1977