Therése

My blogs

Blogs I follow

About me

Gender FEMALE
Industry Construction
Location Kungälv, Sweden
Introduction Jag har en dröm...att flytta ett torp! Jag har länge letat efter ett torp, men ännu ej funnit det. När jag 2008 fick positivt förhandsbesked på en tomt började drömmen ta form - att flytta ett gammalt hus, ett torp, till min tomt. Det är detta arbete jag vill dokumentera här. Idag (2013) har jag efter många om och men hittat mitt torp. Det är nu upplockat och håller som bäst på restaureras. De gamla fönstren har kommit på plats, murstocken är i det närmaste klar, golv i gamla delen är snart klart, dörrar har provisoriskt satts in. Ja, gamla delen är nästan helt tät. Nu är det bara resten kvar. Vill du följa arbetet via Twitter eller Instagram så följer du bara: Flyttatorp. Hjärtligt välkommen!
Interests Gamla hus, byggnadsvård, kulturhistoria, byggtraditioner, hantverk, trädgård, djur, silversmide samt att läsa böcker och allt som har med bak och matlagning att göra.
Favorite Books Så renoveras torp & gårdar av: Ove Hirdmark m.fl. Flyttning av gamla hus av: Göran Gudmundsson. Allt om trädgård, av: Marie & Björn Hansson. Byggekologi, av: Varis Bokalders och Maria Block.