ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

My blogs

About me

Gender MALE
Industry Communications or Media
Occupation Δημοσιογράφος
Location Greece
Introduction Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος-συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών(ΕΣΗΕΑ) και από τα πιο παλιά στελέχη της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ). Εργάστηκε ως ρεπόρτερ, συντάκτης γραφείου, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και διευθυντής σε εφημερίδες.Ίδρυσε εφημερίδες και περιοδικά.Εργάστηκε σε Γραφεία Τύπου.Από τα παλιά και έμπειρα στελέχη της ΕΡΤ και πέρασε σχεδόν απ' όλα τα δημοσιογραφικά της τμήματα και το 1991 πήρε το πρώτο βραβείο τηλεθέασης για την εκπομπή του "Ραντεβού το μεσημέρι" ως η καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή. Πενήντα χρόνια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, γνώρισε πολλές διεθνείς επιφανείς προσωπικότητες, πολλές από τις οποίες τον συγκίνησαν και τράβηξαν τον ενδιαφέρον του, ώστε για ορισμένες από αυτές να γράψει σύντομα πορτρέτα, όπως για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Μακάριο, τον Ζισκάρ ντ’ Εστέντ, τον Τίτο, τον βασιλιά Κωνσταντίνο, τη Μελίνα Μερκούρη κ.ά
Favorite Movies Στα χρόνια αυτά ταξίδεψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας για την ΕΡΤ (κρατική τηλεόραση) ή τις εφημερίδες στις οποίες εργαζόταν, μεγάλα γεγονότα σε δημοσιογραφικές αποστολές συνοδεύοντας την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, τον Κων. Μητσοτάκη στη Βόννη, το Βελιγράδι, τη Ρώμη, το Μάαστριχτ, στην Αττάλεια, στα Εμιράτα του κόλπου, στη Λευκωσία και τη Μόσχα. Τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Πεκίνο, στη Βαρσοβία, στη Βουδαπέστη, στην Πράγα, στο Νταβός, στη Σόφια. Τον Χρήστο Σαρτζετάκη στο Τόκιο και την Πράγα. Τον Αντώνη Σαμαρά στο Τελ- Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, στην Ιταλία και στο Βουκουρέστι. Τον Ανδρέα Ζαΐμη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τον Κάρολο Παπούλια και τη Μελίνα Μερκούρη στο Αργυρόκαστρο, τους Αγίους Σαράντα και στα Τίρανα.
Favorite Music Στα ταξίδια αυτά είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Τζίμη Κάρτερ, τον Τζωρτζ Μπους, τον Χέλμουτ Κολ, τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, τον Μπουλέντ Ετσεβίτ, το Μακάριο, τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, τον Κάρλο Πρόντι, τον Τουργκούτ Οζάλ, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον στρατηγό Γιαρουζέλσκι, τον Τοντόρ Ζίφκοφ, την Τανσού Τσιλέρ, τον Μέσουτ Γιλμάζ, τον Βατσλάβ Χάβελ κ.ά. Δημοσιογραφικές αποστολές τον έφεραν στον πόλεμο του Κόλπου και στα εμιράτα, στα γεγονότα του Ιράκ, στα γεγονότα της πτώσης του Αλία στην Αλβανία, σε συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες και ιδιαίτερα στη συμφωνία του Μάαστριχτ και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στο Κάιρο για τη δολοφονία του Σαντάντ κ.λ.π.